Латинско наименование: Zingiber officinale
Ботаническо семейство: Zingiberaceae
Произход: Китай, Индия, Малайзия, Бряг на слоновата кост
Използвани части: Корени
Ароматни молекули: α-zingiberene, β-sesquiphellandrene
Култивиран в Китай в продължение на повече от 5000 години, джинджифилът вече не се среща в дивата природа, и не се размножава спонтанно. Растението се размножава чрез разделяне на корените. Джинджифилът е известен със своята ефективност при болки в стомаха, диария и гадене, но също така е широко използван и в кулинарията
Свойства:
- Антибактериални
- Спазмолитични
- Противовъзпалителни
- Отхрачващо средство
- Стимулатор на храносмилането
- Тонизиране и балансиране на нервната система
- Афродизиак
Области на приложение:
Храносмилане: Подуване на корема, аерофагия, колит, колики, диария, трудно или бавно храносмилане, гадене, липса на апетит, повръщане,
УНГ и белодробни: Бронхит, грип, настинки, синуит, кашлица (с или без храчки),
Мускули и стави: Артрит, остеоартрит, мускулни болки и крампи, скованост на ставите или мускулите, ревматизъм,
Урогенитални: Предменструална болка, болки през менопаузата
Кожа: Косопад
Психика: Мъка, физическа или психическа астения, липса на концентрация, загуба на креативност, скрита депресия, тъмни мисли, фригидност, импотентност, преумора.